Ga naar de inhoud
Home » Gevangenisstraf geëist in zedenzaak: “De verdachte huisarts schaadt met zijn handelen niet alleen zijn slachtoffers, maar de hele beroepsgroep”

Gevangenisstraf geëist in zedenzaak: “De verdachte huisarts schaadt met zijn handelen niet alleen zijn slachtoffers, maar de hele beroepsgroep”

“Het ambt van huisarts en het vertrouwen dat patiënten blindelings in hun huisarts moeten kunnen hebben, heeft door toedoen van verdachte een enorme deuk opgelopen”, zei de officier van justitie in de zaak tegen de 54-jarige huisarts uit Brunssum. Hij stond vandaag opnieuw voor de rechter op verdenking van verkrachting van een van zijn patiënten. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden. De arts werd vorig jaar al veroordeeld tot drie jaar cel en een beroepsverbod van vijf jaar voor verkrachting van drie vrouwelijke patiënten, waarvan er twee hoogbejaard waren.Read More