Ga naar de inhoud
Home » Voorarrest 24-jarige verdachte steekincident Voerendaal verlengd

Voorarrest 24-jarige verdachte steekincident Voerendaal verlengd

Deze week is de rechtszaak gestart tegen een 24-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) verdenkt de man van poging tot doodslag en (poging) zware mishandeling van een man en een vrouw op 10 maart 2024 in Voerendaal. Zij raakten bij dit steekincident zwaargewond. De rechtbank heeft bepaald dat de verdachte in voorarrest blijft. 

Snoeischaar

Die bewuste vrijdagavond viel de verdachte een man en een vrouw aan met een snoeischaar in hun woning. De verdachte sloeg vervolgens op de vlucht. Bij het steekincident raakten de man en de vrouw ernstig gewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. De ochtend erna werd de man op basis van het signalement aangehouden in Heerlen.

Pro forma

De zaak is begonnen met een inleidende zitting, ook wel pro-formazitting genoemd. De officier van justitie heeft de stand van het onderzoek toegelicht en heeft het verdere verloop van de strafzaak toegelicht. Het voorarrest ten aanzien van de verdachte is verlengd.

De zaak komt binnen drie maanden weer op zitting.

  Read More  Actueel | Openbaar Ministerie