Meteen naar de inhoud
Home » Ladingroof Schiphol ter waarde van 2,5 miljoen US Dollar: OM eist tot 57 maanden

Ladingroof Schiphol ter waarde van 2,5 miljoen US Dollar: OM eist tot 57 maanden

Op 14 september heeft het OM gevangenisstraffen tot 57 maanden geëist tegen zes verdachten in de leeftijd van 31 tot 38 jaar uit Rotterdam, Amsterdam, Heerhugowaard, IJmuiden en Haarlemmermeer. Het OM vindt bewezen dat vijf van hen zich in vereniging schuldig hebben gemaakt aan een ladingroof op Schiphol in juni 2019. Bij die diefstal hebben de verdachten voor 2,5 miljoen US Dollar aan elektronica buitgemaakt. Naast onvoorwaardelijke gevangenisstraf vroeg de officier ook om ontneming van het wederrechtelijk verkregen voordeel. De zesde verdachte, een 31-jarige man uit IJmuiden, acht het OM schuldig aan witwassen. Read More