Meteen naar de inhoud
Home » Verdachte loste schot vanuit rijdende auto in centrum van Nijmegen: 3 jaar cel geëist

Verdachte loste schot vanuit rijdende auto in centrum van Nijmegen: 3 jaar cel geëist

Was het een waarschuwingsschot, recht omhoog afgevuurd, dat klonk op 29 maart van dit jaar op de Nassausingel in Nijmegen? Of schoot verdachte door het geopende raam aan de passagierskant gericht op de bestuurder van de auto naast hem? Het Openbaar Ministerie is overtuigd van dat laatste en eiste 36 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk voor poging doodslag en illegaal wapenbezit tegen de 21-jarige verdachte, vandaag in de rechtbank in Zutphen. “Is het überhaupt fysiek mogelijk om vanuit de bestuurdersstoel, terwijl je rijdt, zover uit het raam aan de andere kant van de auto te reiken dat je arm volledig verticaal gestrekt is en het wapen ter hoogte van het dak uitkomt?”, vroeg de officier van justitie zich hardop af in haar requisitoir.

Read More