Meteen naar de inhoud
Home » Nieuwe ontwikkeling in beruchte Nederlandse crypto mixer rechtszaak

Nieuwe ontwikkeling in beruchte Nederlandse crypto mixer rechtszaak

Vorig jaar werd de ontwikkelaar van Tornado Cash (TORN) Alexey Pertsev opgepakt in Nederland. Alhoewel hij inmiddels op vrije voet is, loopt zijn rechtszaak nog steeds. Hij wordt beschuldigd van witwaspraktijken, maar er is een positieve wending in de zaak. De Rus heeft namelijk toestemming gekregen van de rechter om blockchain-analysebedrijf Chainalysis te ondervragen. Hij hoopt hiermee te kunnen bewijzen via on-chain data dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan witwassen. De rechtszaak tegen Pertsev en het onderzoek rond de privacytool van Tornado Cash hebben aanzienlijke implicaties voor de crypto gemeenschap. Voorstanders van privacy houden de procedure nauw in de gaten. Read More