Meteen naar de inhoud
Home » 9 jaar en tbs geëist tegen verdachte die moeder en oma neerstak in bijzijn van 2-jarig zoontje

9 jaar en tbs geëist tegen verdachte die moeder en oma neerstak in bijzijn van 2-jarig zoontje

Het OM eiste vandaag in de rechtbank in Zutphen 9 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de (destijds) 38-jarige verdachte die op 1 december 2021 in Harfsen zijn ex-vriendin en zijn ex-schoonmoeder neerstak. Hun 2-jarige zoontje was getuige van de steekpartij. De verdachte nam het jongetje vervolgens mee naar zijn huis. De officier van justitie:  “De gebeurtenissen hebben tot op de dag van vandaag een verwoestende uitwerking op de slachtoffers en de familie. Zij leven met een traumatische herinnering, maar bovenal met de voortdurende angst dat verdachte zijn daad af zal maken zodra hij vrijkomt. Die gedachte is niet irreëel”, aldus de officier. Zij refereerde vervolgens aan het feit dat in de media de afgelopen maanden regelmatig aandacht werd besteed aan relationeel geweld en femicide.

Read More