Meteen naar de inhoud
Home » Strafeisen: 24 en 18 maanden gevangenisstraf tegen twee voormalig medewerkers belastingdienst

Strafeisen: 24 en 18 maanden gevangenisstraf tegen twee voormalig medewerkers belastingdienst

Tegen twee, inmiddels voormalig, medewerkers van de belastingdienst heeft het Openbaar Ministerie (OM) in de rechtbank Overijssel vandaag onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van 24 en 18 maanden geëist. Het OM verdenkt beiden van schending van het ambtsgeheim en het plegen van computervredebreuk. Het OM eiste hierom voor beiden een verbod om de functie als ambtenaar te bekleden voor de duur van vijf jaar.   De mannelijke verdachte wordt bovendien ambtelijke corruptie verweten, omdat hij vergoedingen ontving voor verstrekte vertrouwelijke informatie. Het OM verzocht de rechtbank te bepalen dat deze verdachte zijn wederrechtelijk verkregen voordeel van 21.100 euro dient te betalen aan de Staat.

Read More