Meteen naar de inhoud

Negen op de tien organisaties die al door ransomware zijn aangevallen, zouden losgeld betalen als ze opnieuw worden aangevallen – Emerce

In het nieuwe Kaspersky-rapport ‘How business executives perceive ransomware threat’ wordt ontdekt dat bij 88% van de organisaties die eerder zijn aangevallen door ransomware, bedrijfsleiders ervoor zouden kiezen om losgeld te betalen als ze opnieuw met een aanval worden geconfronteerd. Bij organisaties die nog niet eerder slachtoffer zijn geworden, zou slechts 67% bereid zijn om te betalen, en ze zouden minder geneigd zijn om dit onmiddellijk te doen. Hoewel ransomware een prominente bedreiging blijft, waarbij tweederde (64%) van de bedrijven al het slachtoffer is geworden van een aanval, lijkt het betalen van losgeld door leidinggevenden te worden gezien als een betrouwbare manier om de kwestie aan te pakken.

Read More