Meteen naar de inhoud
Home » ‘Nederland is een narcostaat’

‘Nederland is een narcostaat’

In de veertiende aflevering van Ongehoord Nieuwscafé is de cultureel antropoloog en criminoloog Hans Werdmölder te gast. Al in de jaren tachtig – toen dat nog heel erg taboe was – deed hij onderzoek naar criminele Marokkaanse jongeren. Werdmölder is tegenstander van legale wietteelt (“dat lost niks op”) en vindt dat Nederland een te mild strafklimaat heeft (“daardoor zijn we aantrekkelijk voor buitenlandse criminelen”). Ook hekelt hij het lage prestatieniveau van de Nederlandse recherche: “De opleiding is niet goed, het niveau is te laag en de organisatie is veel te veel naar binnen gericht.” Zoals gebruikelijk verzorgt columnist Arthur van Amerongen een afsluitende column. Presentatie: Roelof Bouwman en Yernaz Ramautarsing.

Read More