Meteen naar de inhoud
Home » Almere sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Almere sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Almere heeft zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. Die organisatie gaat nu anonieme informatie over criminaliteit ook aan de gemeente doorgeven.

Iedereen die informatie heeft over een misdaad maar niet zelf naar de politie wil stappen, kan terecht bij (M.). Die organisatie zorgt er dan voor dat de informatie over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs of fraude terechtkomt bij de juiste instantie. Vaak is dat de politie, maar het kan ook om de gemeente gaan.

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind hoopt dat de gemeente nu eerder signalen krijgt over ondermijnende activiteiten. “Dat kunnen politie en gemeente niet alleen”, zegt hij. “We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.”

Read More